lördag 23 mars 2024

Mera garn till Nääs byggnadsvård inlämnat nu till påsk

 Nu har vi varit till Nääs byggnadsvård med ett nytt lass garn! 

Den som besöker butiken kan förutom att botanisera bland målarfärg och linolja, reservdelar till gamla hus,trätjära och lindrev även finna mina garner i ett skåp. 


Här lyser linolja ikapp med mitt entrådiga sjalgarn ..100 g räcker till en regnbågssjal.

Ett mönster till sjalen Vågen finns på hyllan. 

Dessutom finns en hel del 2 tr ullgarner som matchar varandra fint. Av tweedkaraktär. Så den som kommer först kan lätt få ihop garner till ett större projekt. 

Nu också några spännande 3 tr ullgarner som går fint att sticka sockor av.

Allt handspunnet här i lilla Gläntan. 

Påsken närmar sig och det blir förstås lite mer uteliv och trädgårdsdagar. 


Tänk den som fick bo så här vackert!

Vi vandrade runt parken vid Nääs slott. Många av de gamla träden knäckta i stormvindar...med grenverket vilande i vattnet. Både ekar och bokar kantar stigen ned till stranden. I några har fåglar sina bon...fastän grå dag hörs lite kvitter.

Aldrig ge upp!

Vilken stillhet och ro i denna oas inte långt från storstadens buller och förbirusande trafik....som ett evigt sus på avstånd. 

Här är lätt att finna inspiration! 

Det är en stiftelse som förvaltar hela området. Allt ser välskött ut och någon gång ska vi också ta oss in i slottet på visning! Grosshandlare Abrahamsson som skänkte alltihop till "oss" är bara att känna stor tacksamhet till!

En hemslöjdens glädjerika miljö väl värd ett besök som jag berättat om här förut och som jag mycket gärna återkommer till igen och igen och igen!

Nya lite murriga garner på gång inspirerade av ett besök i Hedareds fina lilla medeltidskyrka...I olika varianter med svart tackull från Helsingefår


Och en variant med midnattsblå finull.

Lite tweedkaraktär på detta garnet också.

Härvlarna fylls med väldoft...jo för visst är den äkta lanolindoften bäst! Den som bara finns i handspunnet ullgarn med omtanke om natur och djur. Inget onödigt tillsatt här!

Troligen går detta garn till någon av mina bästa och trevligaste supportrar...De som köper direkt av mig och är så glada och nöjda och visar bilder på sina alster! Tack för att ni finns!

Glad påsk! 

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar